040 671 9581 info@logicemotion.fi

destek olmak

Autoillemme on jokavuotinen katsastusrumba. Siitä tarkistetaan niin nivelet ja pakokaasu kuin lamput ja pintaruhjeet. Työpaikoilla on monille eri laitteille pakolliset vuositarkastukset. Talot, veneet, työkalut yms. pitää olla asianmukaisessa kunnossa. Kuinka on ihmisen laita? Miksei ihmisen vuosihuolto ole sakkorangaistuksen uhalla nostettu tärkeäksi ja pakolliseksi asiaksi? Olisiko kehon ja mielen säännönmukainen tarkastelu keino vähentää sairastumisen kustannuksia? Panostamalla inhimilliseen ennakkohuoltoon, säästyisimme monilta vakavilta kolareilta ja loppuun palamisilta.

Ajaako elämä ihmisellä vai ihminen elämällä?

Jos ajattelisimme, että ihminen on elämän kulkuneuvo, niin meistä pidettäisi hyvää huolta. Eihän tärkeää menopeliä voi jättää huoltamatta. Tarkistamatta kuntoa ja miettimättä seuraavaa lisätarviketta viihtyvyyden parantamiseksi. Koko ajohistoria olisi tiedossa kilometrin tarkkuudella. Todellisuus on kuitenkin toisin, ainakin jos omaa kokemustani peilaan. Olen koko työelämäni ollut työterveyshuollon piirissä. Nyt yrittäjänä menin kunnalliselle puolelle terveystarkastukseen ja minusta ei ollut saatavilla mitään tietoa?? Ihan kuin minua ei olisi ollut olemassakaan aiemmin. Tässä asiassa kuulemma järjestelmät eivät keskustele keskenään. Ihmisen kohdalla elinkaariajattelu ainakin tiedonkeruun tasolla on näemmä melko vajavaista. Terveyskeskuksen hississä ja vessassa oli kuitenkin merkinnät niiden huoltotoimenpiteiden ajankohdista.

Onko ihminen ottanut elämän kulkuneuvokseen? Koneiden ja laitteiden lisäksi myös elämä auditoidaan. Ollakseen yhteiskuntakelpoinen pitää olla tietty tutkinto tietystä koulusta, ammatti mieluiten top50 yrityksessä, asunto tietyllä alueella, oikea määrä lomamatkoja oikeissa paikoissa jne. Tämä kaikki ”katsastetaan” somepäivityksissä, jotta elämä on standardien mukainen. Se on nykyajan elämän sisäinen tarkastus ja laatuauditointi. Sitten voi taas olettaa kelpaavansa muillekin elämällä ajelijoille.

Personal trainerin rinnalle personal brainer

Ihmisten mielissä fysioterapia on jo saavuttanut yleisen hyväksyttävyyden arvon. Enää se ei ole vain rikkinäisten ja raihnaisten terapiaa vaan on jopa muotia pitää itseään fyysisesti kunnossa. Kuinka onkaan psykoterapian laita. Pidetäänkö sisäisen käyttöjärjestelmämme päivitystä ja huoltoa terveytenä vai sairautena? Kuinka monessa yrityksessä tuetaan henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa? Tiedän, että tällaisiakin on, mutta niiden yritysten lista ei liene pitkä.

Ihmisen katsastuksen kriteeristö olisi varmasti jo jokaisen saatavilla. Kehon ja mielen säännöllinen läpikäynti ammattilaisen kanssa toisi taatusti kansantaloudellista hyötyä. Jokaisen yksilön hyvinvointi parantaa yhteiskunnan hyvinvointia. Vastuu tässä on yksilöllä, mutta ohjaavaa vipuvoimaa yhteiskunnalla. Silloin kun fysioterapia keskittyy keholliseen kunnossapitoon, psykoterapia löytää tasapainottavia toimenpiteitä henkisen ja inhimillisen hyvinvoinnin puolelta. Voisivatko nämä kaikki olla ihmisen ennakkohuolto-oppaan keskeisiä kriteereitä, joita ”katsastuksessa” käydään läpi? Rohkeimmat tätä jo tekevät, ja ovat samalla suunnannäyttäjiä muillekin.

23406143_10154767203691114_8970950335347943372_o